3 3 ψήφοι
Αξιολόγηση

ΟΔΗΓΙΑ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξει η εφαρμογή σε νέο παράθυρο
Το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης

Το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης

Χάρτης με πληροφορίες για το ψηλότερο και το βαθύτερο σημείο της Γης. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης. Στον παγκόσμιο γεωμορφολογικό χάρτη σημειώνεται η θέση της κορυφής του Έβερεστ, που αποτελεί το ψηλότερο σημείο του κόσμου, και η θέση της τάφρου των Μαριάνων, που αποτελεί το βαθύτερο. Οι μαθητές μπορούν να εξερευνήσουν τον χάρτη, να δουν χαρακτηριστικές φωτογραφίες, να μελετήσουν τις σύντομες πληροφορίες που δίνονται για κάθε θέση και να οδηγηθούν στους χάρτες Google κάνοντας κλικ στα ενεργά σημεία.

Δημιουργός: Γιάννης Σαλονικίδης, Δημήτρης Καβρουδάκης, Παναγιώτης Στρατάκης, Γιώργος Τάταρης
Παιδαγωγική επικύρωση αντικειμένου: Κατερίνα Κλωνάρη
Συντονιστής ομάδας σχεδιασμού και ανάπτυξης: Κατερίνα Κλωνάρη
Επικαιροποίηση / προσαρμογή: Γιάννης Σαλονικίδης

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ: ΙΤΥΕ “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ”
ΕΚΔΟΤΗΣ: ΙΤΥΕ “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ”
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Φωτόδεντρο Μαθησιακά Αντικείμενα (LOR)

Διεύθυνση αναφοράς: http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/2786

Το παρόν αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σχολείο Ι: «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠΠΕΘ, το οποίο υλοποιήθηκε από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και συγχρηματοδοτήθηκε  από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Επικαιροποιήθηκε / βελτιώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σχολείο ΙΙ: Επέκταση και Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, των Διαδραστικών Βιβλίων και του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων» του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠΠΕΘ, το οποίο υλοποιείται από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

3 3 ψήφοι
Αξιολόγηση
0
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψή σας, παρακαλούμε αφήστε ένα σχόλιο!x